Turk Amerikan Toplumu, NYPD Birimleri ile Yakin Calisiyor

Image Ali Cinar 12-12-2012- New York - Yaklasik yarim milyon nufusa yaklasan nufusu ile Amerikadaki Turk toplumu, NYPD olmak uzere guvenlik birimleri ile yakin calismaya devam ediyor. Amerikanin en eski cati kurulusu Turk Amerikan Dernekleri Federasyonu Baskan Danisman Erhan Yildirim,NYPD gorev yapar iken, NYPD yaklasik 30a yakin Turk gorev yapiyor. Bilindigi uzere, New York'ta düzenlenen Dünya Polis ve İtfaiye Oyunlarında  New York Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Türk asıllı Amerikalı polis memuru Bilal Ateş, halterde altın madalya kazanarak Türkiye'nin gururu olmustu.


NYPD Emekli olan Can Akdikmen de “Turkish American Low Enforcement Association” olarak Türk gününde güzel bir tanıtım yapabiliriz. Türk halkı görsün ki NYPD’de bizim de insanımız var. Yarın bir sorunları olduğunda bize başvurabilirler. Üniformalarımızla düzenli bir geçitte yer alırsak sayımızın da artmasına etki edecektir bu. Türk gençleri bizi gördüğünde moralmen ben de yapabilirim diyerek polis olmak için daha istekle ve güvenle bu işe sarılacaktır. Aynı zamanda Amerikan toplumuna karşı da sayımızın çoğalması bir mesaj olacaktır. Aslında her yıl akademiden mezun olanlar arasında iki üç Türk oluyor. Ama birbirlerini bile tanımıyorlar. Çünkü buluşacakları bir yer yok. Danışmak için başvuracakları bir yer yok. " dedi,

New York Turk Gunu Yurusuyunde kursuye cikarak Turk toplumu selamlayan NYPD'deki Turkler'e buyuk bir sevgi gosterisi olmustu.

Turk Kuruluslari Polis Gunleri Duzenliyor

Queens Polis Departmani ile biraraya gelen Turk Kultur Merkezi Temsilcileri, toplumun guvenligini saglayan Polis Temsilcilerine tesekkur yemegi verdiler. Amerika'da cesitli eyaletlerde bu tur etkinlikler duzenleyen TCC, yakin iliskilerini devam ettirdigini acikladi.
Last modified onSaturday, 06 May 2017 10:07