Amerika'nin En Etkin Turkleri Odullerini Aldi

ABD'de 2002'den beri yayın yapan TURKOFAMERICA Dergisi tarafından seçilen Amerika'nın En Etkin Türkleri ödüllerini aldı. New York Times Square Marriott Marquis Hotel'de gerçekleştirilen gecede, Nevada'dan Tennessee'ye, Maryland'tan New Jersey'e kadar farklı eyaletlerde yaşayan Türkler bir araya geldi. Türkler arasında gerçekleştirilen ilk çalışma olma özelliği taşıyan ödül gecesinde bir konuşma yapan Brooklyn Belediye Başkanı Adams, davetlilerden büyük alkış topladı.


Geceye onur konuğu olarak katılan Demsa A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan'a sosyal alandaki faaliyetlerinden ötürü Excellence in Social Responsibility ödülü layık görüldü. Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams, Türk toplumuna verdiği katkılardan ötürü ödül aldı. Gecede New York Başkonsolosu Ertan Yalçın ve Türkiye Birleşmiş Milletler Büyükelçi Yardımcısı Levent Eler konuklar arasında yer aldı.

TURKOFAMERICA Dergisi'nin kurucu ortağı ve genel yayın yönetmeni Cemil Özyurt da, çalışmanın 13 yıllık bir emeğin ürünü olarak gördüğünü ifade etti ve listeyi oluştururken hayli zorlandıklarını bildirdi. Ödül alanlar arasında, Ermeni, Yahudi, Süryani, Arap, Kürt, Kıbrıslı, Boşnak kökene sahip isimlerin yer aldığını hatırlatan Özyurt, listenin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı altında birleşen Anadolu topraklarının güzel bir mozaiği olduğunu ifade etti.

Geceye Nevada'dan katılan ve NASA tarafından uzaya gönderilecek üç ticari uydudan biri olan Dream Chaser'in üreticisi Sierra Nevada Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Eren Özmen ve CEO'su Fatih Özmen, müzisyen Fahir Atakoğlu, Ablak Holdings CEO'su Varol Ablak, Unique Settings of New York CEO'su Ekmek Anda, Lexin Capital CEO'su Metin Negrin, Demokrat Parti Delegetesi Murat Güzel, dünyanın en büyük mimarlık şirketlerinden SOM'un ortaklarından Mustafa K. Abadan, Manhattan'ın ilk Türk otelini yapan Kiska Group adına Nur Ercan Mağden, 15 yıllık kariyerinde 200 milyar dolarlık şirket satın almasına danışmanlık yapan Ercüment Tokat, Türk-Amerikan toplumunun liderlerinden Ali Çınar, CAO Cigars'ın kurucusu Murat Özgener, ABD'de iki kez Kongre üyeliği için aday olan Osman Bengür, İtalyan kablo devi Prysimian Kuzey Amerika CEO'su Hakan Özmen, dünyanın en büyük online güvenlik şirketlerinden Comodo'nun başkan yardımcısı Egemen Taş, ABD'nin önde gelen çanta şirketlerinden Sasha HandBags'in CEO'su Erol Devli, ABD'deki Türklerin politik alanda sesini daha gür duyurmasına vesile olan Turkish Coalition of America'nın Başkanı Lincoln McCurdy, Hoolywood'ta en uzun süreli kariyere sahip Türk aktör Murad Demir listede yer alıp ödül alan isimler oldu.

Gecenin ana sponsorluğunu Turkish Philanthropy Funds yaparken, Dallas'ta 600 milyon dolarlık gayrımenkul yatırımı yürüten Mükemmel Sarımsakçı, New York'un saygın avukatlık firmalarından Herrick Feinstein, Türkiye'nin önde gelen estetik ameliyat hastanesi Esteworld, kısa sürede yaygın bir şube ağına ulaşan Just English School da faaliyetlerinden ötürü ödül aldı.

Gecenin sonunda Mehmetçik Vakfı'na bağışlanmak üzere açık artırmaya konulan Arda Turan'ın Barcelona forması 6 bin dolara işadamı Ekmel Anda tarafından satın alındı. Gecede çekilişle iki taliyliye Türk Hava Yolları'ndan New York-İstanbul uçak bileti ve Sarar'dan birer takım elbise hediye edildi.

Gecede ödül alanların tanıtımı Besteci, Piyanist Fahir Atakoğlu'nun ünlü Demir Kırat Belgesel müziği eşliğinde katılımcılara gösterildi. Atakoğlu ödülünü alırken de salondan büyük alkış aldı. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı gecede, Flowerbox şirketi tarafından hazırlanan ve 7 yıl kapalı alanda suya ihtiyaç duymadan korunabilen doğal bitki tasarımı da ilgi gördü.



 

Last modified onSaturday, 06 May 2017 10:07