New York Belediye Baskani Michael Bloomberg, Iftarda Turk Amerikan Toplumu ile Bulustu

Image Ali Cinar - 9 Agustos 2012- New York - Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun da davetli olduğu iftara TADF Heyeti  TADF Başkan Yardımcısı/ASA Başkanı Tomris Azeri katıldı. Belediye Başkanı Bloomberg, New York'taki Müslüman grupların New York'un bir parçası olduğunu belirterek, Ramazan'nin önemini vurguladı. Toplum uyeleri ilel ile biraraya gelinerek açılan oruçların birlik ve beraberlik simgesi olduğunu söyleyen Başkan Bloomberg, New York Belediyesinin Müslüman Gruplara her konuda yardımcı olduğunu ve olacağını sözlerine ekledi.

Bloomberg,Wisconsin bölgesinde Şıh tapinagindaki saldiriyida kınarken,bu üzücü gelişmelere rağmen New York'daki suç oranının geçmiş yıllara göre azaldığını belirtti.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu olarak bu önemli gecede bulunmaktan memnuniyet duyduklarını belirtirken, Göçmenlik Bürosu Komisyon Başkanı Fatıma Shama ve NYPD Polis Komisyon Başkanı Raymond Kelley ile görüşme imkanı bulduklarını söyledi.

Göçmenlik Bürosu Komisyon Başkanı Fatıma Shama,Türk-Amerikan toplumunun kendileri için  önemli olduğunu belirterek,"TADF ile yakın çalışmak istiyoruz" dedi. New York şehrinin % 36'si' nin Amerika dışında doğan göçmenler olduğunu belirtirten Shama, okula giden öğrencilerin % 50'nın etnik kökenli gruplardan oluştuğunu söyledi.

Türk Amerikan Restorancılar Derneği Başkan Yardımcısı Ali Rıza Doğan'a ait, Ali Baba Restoran tarafından sunulan iftarda, Türk ve Azeri temsilcilerinin etkisi gosterildi

BLOOMBERG'İN SON 500 GÜNÜ

Belediye Başkanı Bloomberg gelecek Kasım ayında Belediye Başkanlığı görevinin sona ereceğini hatırlatırken, ayrilinca  ne yapacağına karar vermediğini söyledi.TADF Başkanı Çınar, "New York'un en büyük sorunu su anda nedir?" sorusuna, Bloomberg, "Egitim en büyük onceligimiz" dedi.

2013 TÜRK GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Turan Ayaz,  2013 Türk Günü yürüyüş çalışmaları hakkında New York Belediye temsilcileri ile konuşma imkanı buldu.

New York Belediyesi temsilcileri yürüyüş güzergâhının değiştirilmesi dikkatli olunması gerektiği belirtirken, Türk Günü yürüyüşünün neden Beşinci Cadde'ye verilemediği sorusu üzerine, Amerika'daki Türk Nüfusun yeterli olmadığını, Beşinci Cadde'nin İrlanda ve Puerto Rico gibi 2-3 milyon katılımı olan ülkelere verildiğini belirttiler.

Ayrıca, değiştirilen park ve yürüyüş güzergâhlarının  tekrar aynı yere verilmesinin kural olarak imkansız olduğunu, Türkiye'nin eski yıllarda Beşinci Cadde'de iken, daha sonra Madison Caddesi'ne geçtiği hatırlatıldi.
Last modified onSaturday, 06 May 2017 10:07