NYPD Polisinden Ornek Davranis

Image Ali Cinar - 1 Aralik 2012-New York - Muhtac ve evi olmayan  birine yardım eden New York Polis Teşkilatı(NYPD)’ndan bir polis herkesin takdirini kazandı. Aralik başlarındaki soğuk bir gecede Lawrence Deprimo isimli bir polis memuru ayakları çıplak olan evsiz bir insana bir çift kışlık bot hediye etti O sırada bölgede olan bir turist tarafından fotoğraflanan o an NYPD tarafından teşkilatın resmi Facebook sayfasına yüklendi.


Sosyal Medyada Rekor Kirdi

Facebook’a yüklenen bu fotoğrafı  yaklaşık 300.000 kişi “beğendi.” Diğer bir 65.000 kadar kişi de fotoğrafı şahsi sayfalarında paylaştı. New York basina konusan Memur Deprimo, Times Meydanı çevresinde devriyede olduğu anda adamı fark ettiğini ve o soğuk geceye rağmen adamın ayağında hiçbir şey olmadığını gördüğünü belirtti.

Bunun üzerine evsiz adamla konuşmaya başlayan Deprimo, adamın ayak numarasının 12 olduğunu öğrendi. 25 yaşındaki polis memuru hemen yakındaki bir mağazaya giderek, sokaklarda yaşayan adamı kış boyunca sıcak tutacağını düşündüğü 100 dolar değerinde kışlık bir bot satın aldı.

Botun satın alınma nedenini öğrenen mağaza görevlisi de sahip olduğu mağaza çalışan indiriminden polis memurunu faydalandırarak üründe yüzde 25’lik bir indirim sağladı.

Long Island’da ailesi ile birlikte yaşayan Deprimo, teşkilattaki görevine 2010 yılında başladı. Fotoğraf Şükran Günü dolayısıyla o an New York’ta bulunan Jennifer Foster isimli Arizona’lı bir turist tarafından çekildi.

Dunyada muhtac ve zor durumda kalan evsizlere yardimci olan Polislere, halk tarafindan buyuk ilgili duyulurken, Polis Teskilatlarininda reputasyonunu guclendirme anlaminda olumlu etki yaratildigi belirtildi.
Last modified onSaturday, 06 May 2017 10:07